Anthonij van Dam

Anthonij van Dam is getrouwd op 1 juli 1713 te Utrecht met Willemijntje van Bemmel.

Huwelijksinschrijving Anthony van Dam en Willemijntje van Bemmel

Anthonij van Dam en Willemijntje van Bemmel krijgen 7 kinderen:

Joannes van Dam is gedoopt op 18 september 1713 te Utrecht (erg kort na het huwelijk!) “buiten de weerdpoort”, oud-katholieke clerezij, zoon van Antoni van Dam en Willemyn van Bemmel. Trouwt mogelijk 25 augustus 1742 met Jacomijntje de Rooij. Hij “buijten Wittevrouwen op ’t Cingel”

Willem van Dam is gedoopt op 25 september 1716 te Utrecht “buiten de weerdpoort”, oud-katholieke clerezij, zoon van Antoni van Dam en Willemijn. Getuige is Grietje. Willem van Dam, jongeman buijten Wittevrouwen, is getrouwd op 2 mei 1739 met Margareta van der Duijff , jongedame buijten de Catharijnepoort.” Ze noemen hun eerste kind (doop 17 maart 1740) Antonius. 

Jakobus van Dam en Theodorus van Dam, tweeling, gedoopt op 1 november 1722 in de Domkerk te Utrecht, van Anthonij van Dam en Willemijntje van Bemmel, “wonende in de Weerd”. Theodorus van Dam trouwt met Jacomina Straatmans, zie zijn persoonlijke pagina.

Margrietje van Dam is gedoopt op 11 maart 1725 in de Domkerk te Utrecht, dochter van Anthonis van Dam en Willemijntje van Bemmel “buiten de Weerd”. 

Annetje van Dam is gedoopt op 9 juli 1726 in de Domkerk te Utrecht, dochter van Anthonij van Dam en Willemijntje van Bemmel “in de Weerd”.

Gerardus van Dam is gedoopt op 25 juli 1728 in de Buurkerk (=museum Speelklok) te Utrecht, zoon van Anhonie van Dam en Willemijntje van Bemmel, “echtlieden buiten de Catrijnepoort”. Mogelijk overlijdt hij 8 november 1754 in ’t Kerksteegje, laat na zijn vrouw en 5 onmondige kinderen?

Anthonij van Dam is begraven op 8 januari 1738 te Utrecht. Wonende buijten de Weerdpoort, omtrent de Steenbrug in’t zogenaamde Doornsteegje, laat na zijn vrouw en zes onmondige kinderen.

Begraven Anthonij van Dam

Zijn vrouw Willemijntje van Bemmel is begraven op 2 maart 1772 te Utrecht.