Arend Klaase of Ary Claassen of Arent Claassen

Arend Klaase of Claassen is gedoopt op 17 september 1758 te Vaassen., zoon van Claas Cornelis en Trijntje Egberts.

Arent Claassen is getrouwd op 26 september 1797 te Utrecht Nederduits-gereformeerd (later Nederlands-hervormd) in de Catharijne kerk met Elizabeth Stalman. De inschrijving is gedaan op 10 september 1797. Op de huwelijksinschrijving staat vermeldt dat Arent Claassen is geboren te Vaassen en woont op het o. Kerkhof, Elizabeth Stalman is geboren te Nijmegen en woont in de Voortstraat te Utrecht.

Huwelijk Arent Claassen en Elizabeth Stalman

Arend Klaase en Elizabeth Stalman krijgen in ieder geval twee kinderen:

Mijn oudvader Claas Cornelis Klaase is gedoopt op 20 december 1797 te Utrecht (Gereformeerde Kerk). Bij het huwelijk van Claas Cornelis Klaase is vader Arent Klaase koetsier van beroep. Voor verdere informatie over Claas Cornelis Klaase zie zijn persoonlijke pagina.

Aleida Catharina Claassen is gedoopt op 19 februari 1800 te Utrecht. Aleida Catharina Claassen is ongehuwd overleden op 11 maart 1869 te Utrecht.

Arend Klaase, makelaar geboren te Vaassen, is overleden op 22 januari 1841 te Utrecht, wonende in de Gortsteeg wijk E nr. 118. Arend Klaase is 82 jaar en de zoon van Klaas Klaase en Trijntje Egberts.