Eduardus Ludovicus Lesage

Eduardus Ludovicus Lesage is geboren op 4 maart 1863 Kerkstraat 30 te Meenen, zoon van Karolus Ludovicus Lesage, werker, 40 jaar, geboren en wonende te Menen en Flora Cordula Catry, naaister, 37 jaar, geboren te Wevelghem.

Eduardus Ludovicus Lesage

Eduardus Ludovicus Lesage, korporaal schoenmaker bij het vijfde linie regiment, is gehuwd op 10 december 1887 te Mortsel met Francisca Elisabeth Van Roy, naaister. Getuigen zijn oom Petrus Catry, 52 jaar brigadier veldwachter te Wevelghem, neef Emilius Billiau, 38 jaar schrijver te Brussel, en de broers van de bruid, Joannes Franciscus Van Roy, 34 jaar schrijnwerkersgast te Mortsel en Carolus Van Roy, 32 jaar smidsgast te Berchem.

Meester-schoenmaker bij het vijfde linie regiment. Op 15 september 1921 wordt testament opgemaakt bij notaris Me. Paul Vekemans te Hoboken waarbij Eduardus Ludovicus Lesage en Francisca Elisabeth Van Roy elkaar als volledige erfgenamen erkennen.

Kinderen:

Marguérite Mathilde Lesage is geboren op 24 januari 1888 te Mortsel. Zie haar persoonlijk pagina.

Alice Cornélia Lesage is geboren op 3 januari 1889 te Mortsel, dochter van Eduardus Ludovicus Lesage, korporaal schoenmaker bij het vijfde linie regiment en van Francisca Elisabeth Van Roy, 27 jaar. Alice Cornélie Lesage is gehuwd met Fernand François Joseph Laute en van hem gescheiden op 31 augustus 1927.

Familie Lesage-Van Roy bij de eerste commune van de dochters op 1 april 1900

Eduardus Ludovicus Lesage is overleden op 27 november 1934 te Hemiksem.