Johanna Gerritsen

Op de overlijdensakte van Johanna Gerritsen staat vermeld dat zij is geboren te Wageningen, ouders onbekend. Ze is op dat moment, op 16 december 1858, volgens diezelfde akte 84 jaar en 11 maanden oud. Dit zou betekenen dat ze geboren is rond de jaarwisseling van 1773-1774. In de doopregisters van Wageningen vinden we geen Johanna rond die tijd. Wel vinden we een Johanna geboren op 31 december 1775 te Wageningen. Ouders zijn Gerrit Jansen en Neeltje Metman.

Hoewel dus niet helemaal zeker, zijn er zeker argumenten die er op wijzen dat dit wel de gezochte Johanna Gerritsen is. Natuurlijk haar achternaam Gerritsen klopt met de vader Gerrit Jansen. Daarnaast heet het eerst kind uit haar huwelijk met Hendrik Jansen Neeltje, een mogelijke vernoeming naar haar moeder Neeltje Metman. Het derde kind uit dit huwelijk heet ook nog Gerrit, hetgeen wederom een vernoeming naar haar vader zou kunnen zijn.

Johanna Gerritsen is getrouwd met Hendrik Jansen. Een inschrijving van dit huwelijk in Wageningen is door mij niet gevonden. Ze krijgen samen negen kinderen. Zie de persoonlijke pagina van Hendrik Jansen voor details over de kinderen.

Johanna Gerritsen is dus overleden op 16 december 1858 te Rheden, wonende te Wageningen.