Johanna Gerritsen

Op de overlijdensakte van Johanna Gerritsen staat vermeld dat zij is geboren te Wageningen, ouders onbekend. Ze is op dat moment, op 16 december 1858, volgens diezelfde akte 84 jaar en 11 maanden oud. Dit zou betekenen dat ze geboren is rond de jaarwisseling van 1773-1774. In de doopregisters van Wageningen vinden we geen Johanna rond die tijd. Wel vinden we een Johanna geboren op 31 december 1775 te Wageningen. Ouders zijn Gerrit Jansen Wildekamp en Neeltje Metman.

Doop inschrijving Johanna Gerritsen Wildekamp

Hoewel dus niet helemaal zeker lijkt, zijn er zeker argumenten die er op wijzen dat dit wel de gezochte Johanna Gerritsen is. Natuurlijk haar achternaam Gerritsen klopt met de vader Gerrit Jansen. Daarnaast heet het eerst kind uit haar huwelijk met Hendrik Jansen Neeltje, een vernoeming naar haar moeder Neeltje Metman. Het derde kind uit dit huwelijk heet ook nog Gerrit, hetgeen wederom een vernoeming naar haar vader zou zijn.

Het werd na enig zoekwerk nog zekerder met het vinden van de huwelijk inschrijving onder de namen Johanna Wildekamp die op 28 februari 1799 te Wageningen is getrouwd met Hendrik Bernardussen. Ze krijgen samen negen kinderen. Zie de persoonlijke pagina van Hendrik Jansen voor details over de kinderen.

Huwelijk inschrijving Hendrik Bernardussen en Johanna Wildekamp

Johanna Gerritsen is dus overleden op 16 december 1858 te Rheden, wonende te Wageningen.