Ludovicus Gougnart

Ludovicus Gougnart is zowel volgens de huwelijksakte als volgens de overlijdensakte geboren op 11 februari 1815 te Diest. Een geboorteakte is in de burgerlijke stand van Diest echter niet gevonden.

Ludovicus Gougnart, koperslager wonende te Diest en aldaar geboren op 11 februari 1815 als zoon van Joannes Franciscus Gougnart en Anne Elisabeth Van Landen, is op 23 januari 1856 te Diest gehuwd met Maria Josepha Vanhove, dienstmaagd geboren te Molenbeek Wersbeek op 12 april 1822 als dochter van Petrus Franciscus Vanhove en Anna Maria Coletta Van Wautelingen. Getuigen zijn onder andere Petrus Franciscus Vanhove, 28 jaar landbouwer en broer van de bruid, wonende te Becquevoort en Andreas Gougnart, 30 jaar sloetmaeker en broeder van de bruidegom.

Ludovicus Gougnart en Maria Josepha Vanhove krijgen samen vijf kinderen:

Thérèse Pauline Gougnart is geboren op 14 mei 1857 te Diest. Zie haar persoonlijke pagina.

Ludovicus Theophildicus Gougnart is geboren op 19 april 1859 te Diest, zoon van Ludovicus Gougnart, 44 jaar koperslager geboren te Diest en Maria Josepha Vanhove, 37 jaar geboren te Molenbeek Wersbeek.

Theophildus (Theophile) Gougnarts is geboren op 18 juli 1860 te Diest, zoon van Ludovicus Gougnarts, 45 jaar koperslager geboren te Diest en Maria Josepha Vanhove, 38 jaar geboren te Molenbeek Wersbeek. Theophile Gougnarts is gehuwd met Aline De Cock. Theophile Gougnarts is overleden te Gent in 1909.

Francisca Paulina Gougnart is geboren op 2 december 1862 te Diest, dochter van Ludovicus Gougnart, 47 jaar koperslager geboren te Diest en Maria Josepha Vanhove, 40 jaar geboren te Molenbeek Wersbeek. Francisca Paulina Gougnart is gehuwd met Louis Jacobs. Kinderen zijn Francois Jacobs, gehuwd met Delphine Vaes, en Christine Jacobs, gehuwd met Louis Schram. Francisca Paulina Gougnart is overleden op 26 oktober 1894.

Bernardus Eugenius (Eugine) Gougnart is 26 maart 1866 te Diest, zoon van Ludovicus Gougnart, 51 jaar koperslager geboren te Diest en Maria Josepha Vanhove, 44 jaar geboren te Molenbeek Wersbeek. Eugine Gougnart is gehuwd met Mathilde De Cock. Kinderen geboren te Koningsloo zijn Irene Gougnart en Theophile Gougnart. Eugine Gougnart is overleden op 1 augustus 1901 te Brussel.

Ludovicus Gougnart, koperslager, is overleden op 21 januari 1878 in zijn woning gestaan aan de Nieuwstraat te Diest. Echtgenoot van Anna Josepha Vanhove, winkelierster, en zoon van wijlen Joannes Franciscus Gougnart en van wijlen Anne Elisabeth Van Landen.

Overlijdensakte Ludovicus Gougnart