Harmtje Hendriks

Harmtje Hendriks is gedoopt op 16 februari 1766 te Ermelo, Nederduits Gereformeerde gemeente. Haar ouders zijn Hendrik Beerentsen en Gerritje Lubberts.

Doopinschrijving Harmtje Hendriks 16 februari 1766 te Ermelo.

Harmtje Hendriks huwt eerst Willem Hendriksen, op 4 november 1787 te Ermelo. Ze krijgen samen twee kinderen. Het eerste kind is een dochter, Maartje Willems wordt gedoopt op 31 augustus 1788 te Ermelo. De tweede, een zoon heet Hendrik Willemsen wordt gedoopt 26 juni 1791 te Ermelo. Willem Hendriksen overlijdt en op 27 februari 1792 wordt hij te Ermelo begreaven.

Huwelijksinschrijving Harmtje Hendriks en Willem Hendriksen.

Harmtje Hendriks trouwt vervolgens op 26 april 1795 te Ermelo met Berend Martensen Hutten. Berend Martensen en Harmtje Hendriks krijgen samen 6 kinderen. Voor gegevens over deze kinderen zie de persoonlijk pagina van Berend Martensen Hutten.

Op een bepaald moment heeft Harmtje Hendriks ook de familienaam van de Schuur aangenomen. In ieder geval in haar overlijdensakte vinden we deze achternaam terug, alsmede in de huwelijks en overlijdensakte van haar zoon Gerrit Hutten. Harmtje Hendriks van de Schuur is overleden op 7 januari 1832 te Ermelo (Tonsel).