Johannes Franciscus (Frans) Jacobus Romen
Johannes Franciscus Jacobus Romen is geboren op 4 augustus 1837 te Roermond, zoon van Jacob Jozef Romen, boekdrukker, en van Francisca Elisabeth Hubertina Knarren. Getuigen zijn Peter Reinier Knarren, 78 jaar, rentenier en Johannes Franciscus Hubertus Knarren, 33 jaar, koopman. Dit zijn de vader en broer van Francisca Knarren.
Johannes Franciscus Jacobus Romen, 43 jaar, boekhandelaar, huwt op 21 juni 1881 te Amsterdam Catharina Willemina Antoinette (Kato) Wijking, 31 jaar, zonder beroep (geboren op 12 maart 1850 te Amsterdam, overleden op 23 december 1937 te Termonde (België)). Getuigen zijn de vader van de bruid, oud 61 jaar, Antonius Wilhelmus Catharinus Wijking, broer van de bruid, koopman, 27 jaar, Pierre Lissone, zwager van de bruidegom, oud 34 jaar en Lambertus Petrus Romen, broer van de bruidegom, 38 jaar, apotheker. Het huwelijk wordt te Amsterdam gevierd met onder andere een diner in het lokaal Vliedzorg, Oeterwalerweg (nu de Linnaeusstraat).
Kinderen:
Anna Antoinetta Carolina Maria Romen is geboren op 7 mei 1882 te Roermond. Anna Antoinetta Carolina Maria Romen is gehuwd op 24 juli 1906 te Schaerbeek met Jean Baptiste Auguste Jules Côte. Jean Baptiste Auguste Jules Côte is geboren op 27 september 1880 te Sint Truyden als zoon van Gustave Joseph Côte en Marie Boijen. Jean Baptiste Auguste Jules Côte heeft als generaal-majoor een hoge functie in het Belgische leger en heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, Grootofficier Leopoldsorde, Commandeur Kroonorde van België, Commandeur Orde van de Nijl, Commandeur Orde van de Eikenkroon van Luxemburg, onderscheiden met het Dist. Serv. Order. Ze krijgen een zoon Paul Côte. Anna Antoinetta Carolina Maria Romen is overleden op 9 januari 1951 te Schaerbeek.
Marie Antoinetta Catharina Francisca Jacquelina Romen is geboren op 3 september 1883 te Roermond.
Frans Romen en Kato Wijking laten in 1888 een huis bouwen, Kappellerlaan 15 te Roermond. De eerste steen wordt gelegd door Anna en Cisca Romen op 1 mei 1888 tussen twee keldervensters. Het gebouw is thans een rijksmonument en het Rijksmonumentenregister vermeldt hierover onder ander het volgende: De toegepaste bouwstijl is traditionalistisch met invloeden van het Eclecticisme. Het herenhuis is van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een typologische ontwikkeling in de architectuur van herenhuizen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Het herenhuis bezit architectuurhistorische waarde wegens de esthetische kwaliteiten van het ontwerp, het bijzondere materiaalgebruik en de ornamentiek. Ensemblewaarde ontleent het pand aan de situering aan de Kapellerlaan. De Kapellerlaan is met haar villa- en herenhuisbebouwing als geheel van belang voor de ontwikkeling en het aanzien van Roermond. Het herenhuis is van belang wegens de architectonische gaafheid van het exterieur en een deel van het interieur, en de redelijke mate van architectuurhistorische en typologische zeldzaamheid.
Frans Romen is mede-eigenaar van de fa. J.J. Romen & Zn., boekdrukkerij, -binderij en handel te Roermond. De drukkerij drukte boeken en kranten waaronder de Maas- en Roerbode een nieuwsblad uitgegeven in Roermond. Op 24 oktober 1881 overlijdt Francisca Elisabeth Hubertina Knarren, de moeder van Frans Romen, in den ouderdom van 72 jaren. Onder dezelfde naam zetten Marianne, Clementine, Frans en Karel Romen de boekdrukkerij, binderij, boek-en papierhandel en kunstbloemenzaak voort. Na het overlijden van Frans Romen in 1892 en Marianne Romen in 1895 en de verslechterende gezondheidstoestand van Clementine Romen werd de boekdrukkerij, binderij, boek- en papierhandel op 1 Juli 1899 verkocht aan de heren G.J. Beckers te Heerlen, H.J. W. F. Versterren te Ravenstein en Mejuffrouw M. L. J. H. Kusters te Heerlen. De notariële akte werd door Notaris Joseph Linssen te Roermond opgemaakt.
De drukkerij wordt blijkbaar onder dezelfde naam voortgezet gezien het overgeleverde bedrijfsdrukwerk. Het magazijn van kunstbloemen was gelokaliseerd aan de Schoenmakerstraat te Roermond. De (elektrische) drukkerij aan de Veldstraat 17 en de boekhandel aan de Hamstraat 30 te Roermond (1913). Op 11 november 1944 verschenen meerdere Geallieerde jachtbommenwerpers van Squadron 320 boven Roermond met als doel de brug over de Roer. Een zwaar bombardement volgde. Binnen vijftien minuten vielen er ongeveer 30 bommen op de stad waarbij ook de drukkerij zwaar getroffen werd.
Johannes Franciscus (Frans) Jacobus Romen is overleden op 4 april 1892 te Roermond.