Marrigje ten Hove

Merrichje ten Hove werd geboren op 7 juli 1825 te Oldebroek. De aangifte wordt gedaan door vader Gerrit ten Hove, oud 38 jaar, van beroep landbouwer, wonende in het huis nr. 227. Moeder Lutgertjen Fiks is 25 jaar oud.

Geboorteakte van Marrichje ten Hove

Marrigje ten Hove is getrouwd op 22 maart 1850 te Kamperveen met Derk Kroon. Informatie over de vier kinderen is te vinden op de pagina van Derk Kroon. Gedurende haar leven komen we een aantal verschillende schrijfwijzen van haar naam tegen. Bij geboorte en huwelijk is het de naam Merrichje ten Hove. Deze schrijfwijze komt in latere aktes niet meer terug. Meest voorkomend in geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten van de vier kinderen is Marrigje ten Hoeve (6x). Daarnaast vinden we Marrigje ten Hove (4x), Mergje ten Hoeve (2x) en Margje ten Hoeve (1x). In de huwelijksakte van dochter Hendrikje Kroon wordt vermeldt dat de naam Marrigje ten Hove zou moeten zijn.

Marrigje ten Hove (Mergje ten Hoeve) is overleden op 11 mei 1886 te Doornspijk, 60 jaar in haar huis in het buurtschap Zuiderrot.