Gerrit ter Laak of ter Laack

We borduren hier voort op en niet helemaal zekere conclusie dat Anna ter Laak of ter Laag de moeder van Gerhardus (Gerrit) Souwer de dochter is van Gerrit ter Laak en Elisabeth Degenaar. Indien juist dan is deze Gerrit ter Laak rond 1718 geboren te Oldenzaal.

Gerrit ter Laak, van Oldenzaal 28 jaar, is getrouwd op 21 januari 1746 te Amsterdam met Elisabet Degenaar van Amsterdam 29 jaar. Gerrit ter Laak wordt geassisteerd door zijn oom Jan Tersteege, Elisabet Degenaer door haar moeder Johanna Vanderhagen,

Ondertrouw Gerrit ter Laak en Elisabet Degenaer

Mijn oudgrootmoeder Anna ter Laack zou indien de gevolgde lijn juist is gedoopt zijn op 5 november 1746 te Amsterdam.

Hermanus ter Laak is gedoopt op 28 augustus 1749 in de Mozes- en Aäronkerk te Amsterdam, zoon van Gerrit ter Laak en Elisabet Degenaar. Getuigen zijn Gerrit Degenaar en Johann van der Hagen.

Alida ter Laak is gedoopt op 1 september 1751 in de Mozes- en Aäronkerk te Amsterdam, dochter van Gerrit ter Laak en Elisabeth Degenaar. Getuigen zijn Joannes ter Steeg en Margereta ter Laak.

Maria ter Laak is gedoopt op 28 september 1753 in de Mozes- en Aäronkerk te Amsterdam, dochter van Gerrit ter Laak en Elisabeth Degenaar. Getuigen zijn Hermanus ter Laak en Joanna Rasink.

Wilhelmina ter Laak is gedoopt op 4 december 1755 in de Mozes- en Aäronkerk te Amsterdam, zoon van Gerrit ter Laak en Elisabeth Degenaar. Getuigen zijn Hubertus Midderig en Wilhelmina Bennink.

Gerrit ter Laak is begraven op 6 maart 1757 aan het Heiligewegs- en Leidsche Kerkhof te Amsterdam.